December 2023

December 2023

Een derde kerstdag diner, voor de zaterdag ontbijtgasten van de Dunne Bierkade.


De kookploeg had zich goed voorbereid, het Hollandse stoofvlees heeft een hele kerstdag kunnen sudderen. De Afrikaanse nasi, met kip, was stipt om 17.00 klaar. Het dessert met ijs en Jordanese gefrituurde sterren. Een internationaal menu dus, waarvan meerdere ingrediënten van de Westlandse voedselbank kwamen.
Dat gaf zowel voor de kok als de gasten een bijzondere soep vooraf: knolselderij/venkel. Beslist een aanrader;-).
Behalve de maaltijd kregen de gasten ook geestelijk voedsel aangeboden, verzorgd door Constance.
Al met al was het een gezellig samenzijn met ongeveer 35 gasten. Voor ieder die dat wilde kon er eten meegenomen worden. Daar werd goed gebruik van gemaakt.
Ook kregen alle bezoekers nog een tasje met lekkers mee, (gift van een gemeente in het Westlandse – bedankt weer!).

We voelen ons gedragen. Het is hartverwarmend om dit telkens vanuit Gods liefde te doen: gasten welkom heten, door te geven wat we ontvingen, zowel het praktische als het immateriele.

Heb je het op uw hart om het werk onder Haagse mensen van de straat, daklozen en asielzoekers praktisch te ondersteunen, kijk dan eens de kast na. Ophalen kan, voor wie het niet kan komen brengen. Het gaat voornamelijk om herenkleding, leeftijd van onze bezoekers ligt ongeveer tussen de 30 en 75. Er is veel vraag, maar we kunnen niet uitdelen wat we niet ontvangen. Een keer meehelpen? Van harte welkom!

Wil je bidden? Bedenk dat iedereen zo zn rugzakje heeft, maar voor deze groep is die vaak extra zwaar. Terugkerende thema’s zijn gebondenheid en verslaving, gebroken relaties, schaamte en gebrek, lichamelijke moeilijkheden en (veel) stress. Daar kunnen we tegenover stellen dat er een liefhebbende God is die Zijn Zoon Jezus heeft gestuurd om te redden, de kern van de Kerstboodschap. En bidt voor ons dat we steeds de juiste houding hebben ten opzichte van onze gasten.

Financieel ondersteuning is ook welkom. Ter indicatie: een maaltijd (zowel het wekelijkse ontbijt als de warme maaltijden die we dan meegeven) kost ongeveer 1 euro. Wekelijks ontvangen we zo’n 40-50 gasten. Je kunt een gift overmaken op rekening NL97 INGB 0000 0924 61 tnv Stichting Lokaal Dunne Bierkade ovv ‘Projecten daklozen’ of bijvoorbeeld de menukeuze “Geef Een gift” op deze website. De Stichting heeft een ANBI status waardoor giften in aanmerking komen voor belastingaftrek.

Reacties zijn gesloten.
© 2024  Vergadering van gelovigen Den Haag - hosting door NowIC Webservices